1)
Kunst voor iedereen

1)
Kunst voor iedereen: Ik vind dat iedereen de kans moet krijgen om kunst te
kopen. Daarom wordt in de categorie ‘Kunst voor iedereen’ een schilderij
verkocht aan een vastgestelde prijs. In dit geval is de prijs 50 euro. Dus wil
je voor 50 euro dit schilderij kopen dan laat je dit weten via sms, bellen
0497/13.72.56, e-mail, Messenger of openbare reactie op Facebook. Stel dat er
vier kandidaten zijn om het schilderij te kopen. Dan wordt via lottrekking
bepaald wie van de vier kandidaten het schilderij mag kopen.

Op 20 augustus 2017 om
21.00 uur wordt de kandidatenlijst afgesloten en via lottrekking (indien nodig)
de koper aangeduid.

Vraag: Kan je ook meer vertellen achter het idee/betekenis van de schilderijen want er zit toch wel wat in hè.

Antwoord van Davy: Er zit véél in de schilderijen! Ik zal bij het schilderij in de categorie ‘(1) Kunst voor iedereen’ meer uitleg geven. In het geheel toont het schilderij de evolutie naar de mens. Het is dus een handig ‘hulpmiddel’ om aan iemand in het kort de evolutie van de mens te schetsen. Onderaan zie je de oerknal en daarmee het ontstaan van de aarde. Daarna verschijnt er water H2O op de aarde. De aarde wordt gebombardeerd. Hierna ontstaat het ééncellige leven. Er volgt een nieuw groot bombardement met meteorieten. De eerste zuurstof O2 verschijnt op aarde. Fotosynthese C3, C4 en CAM zorgt voor een verdere grote doorbraak. En dan volgt een explosieve toename van de zuurstof O2. Dan ontstaat het meercellige leven. Vanuit dit meercellige leven ontstaat na lange tijd de aap en daarna de mens. (Opgelet: Sommige stappen lopen in elkaar over.) Je kan geen enkele stap weglaten voor het ontstaan van de mens. Dit proces heeft miljoenen jaren geduurd. Je kan dus wel stellen dat het menselijk leven uniek/speciaal is! Rond het hoofd van de mens zie je het periodiek systeem van de elementen. → Iedereen (in de wereld) krijgt van mij de toestemming om via dit schilderij of een foto van dit schilderij in het kort de evolutie van de mens te schetsen. Er zijn veel mensen die nog niet weten hoe de evolutie van de mens in elkaar zit. Dus delen maar! —– De andere schilderijen mag je zelf proberen te ontcijferen. Wees nieuwsgierig en start de zoektocht naar kennis!