De avonturen van Hersietje: Hersietje en de trap!

Feit: Waarheid.

Verhaal: Onwaarheid, fantasieverhaal.

Feit: Ik ging naar een restaurant met een verdieping, trap.

Verhaal: Op een dag trok ik naar een restaurant. Ik ging naar de eerste verdieping via de trap. Na het eten stond ik recht en vertrok. Ik kwam weer bij de trap. Plots viel mijn oog op een waarschuwingsbord. Er stond: “Voor uw veiligheid, gebruik de trapleuning!”. Ik dacht: “Dat is verstandig. Ze denken hier aan de veiligheid.”. Met de waarschuwing in acht, maakte ik gebruik van de trapleuning. Ik zette me op de trapleuning en liet me naar beneden glijden. Daarna smakte ik op de grond. Een tand uit, mijn lip gescheurd en mijn gezicht hing vol bloed. Dit kan toch niet. Ik stapte boos naar de directie en vertelde mijn verhaal. Ik zei: “Boven hangt er een waarschuwingsbord met de tekst: Voor uw veiligheid, gebruik de trapleuning! Ik heb deze wijze raad gevolgd en ben via de trapleuning naar beneden gegleden. En zie mij nu.”. De directie stond stomverbaasd te kijken en bood me geen vergoeding of excuses aan. Ik was gedegouteerd, vertrok en riep: “Hier kom ik nooit meer terug, tot in de rechtbank!”. Waarvoor dient een trapleuning?

Knuffels, Davy