Opstart nieuwe chemo.

Maandag 7 mei werd de nieuwe chemo opgestart (1ste chemo in het ziekenhuis). Het verliep vlot.

Maandag 7 mei: (1) Vermoeidheid.

Dinsdag 8, woensdag 9 mei: (1) Vermoeidheid. — (2) Geen smaak. — (3) Pijn.

Donderdag 10 mei: (1) Vermoeidheid.

Noot 1: Eigenlijk is er elke dag vermoeidheid. Bij een gezond persoon bepaalt de inspanning de vermoeidheid. Maar bij een zieke is deze vermoeidheid afhankelijk van de inspanning en de ziekte. Een zieke kan dus sneller vermoeid zijn.

Noot 2: Als ik vermoeidheid vermeld zoals op 7, 8, 9, 10 mei dan gaat het om vermoeidheid die veroorzaakt wordt door de ziekte/behandeling. Het heeft geen betrekking op een geleverde inspanning.

Op dit moment heeft de pijnbestraling nog geen effect. Want op dinsdag 8 en woensdag 9 mei was er weer een sterke toename van de pijn. Daarom is het aantal pijnstillers nog eens verhoogd.

Er zijn verschillende mogelijke redenen waarom de pijn net op die dagen toenam. (1) Het antibioticum werd gestopt op 6 mei. (2) Misschien is er een interactie met de nieuwe chemo. (3) De temperatuur op 8 en 9 mei kan een rol spelen. (4) …

Samengevat: De extra pijn heeft waarschijnlijk niets met de nieuwe chemo te maken. Dus de nieuwe chemo bezorgt me tot nu toe weinig neveneffecten. 😊

Knuffels, Davy